Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Favoriler arasındaki 'Muna' beğenildi

SABAH gazetesinin ana medya sponsoru olduğu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali maratonu tüm hızıyla devam ediyor. Festivalde önceki gün, Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışan filmlerden 'Muna'nın gösterimi yapıldı. Filmin yönetmeni Serdar Gözelekli ve oyuncu kadrosunun katıldığı gösterimden çıkan birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Filistin'deki dramın anlatıldığı filmde; Gazze'de yaşayan 6 yaşındaki 'Muna' ve ailesinin evinin İsrailliler tarafından basılması ve 'Muna'nın başına gelenler konu ediliyor. Olağanüstü çekimlerin yer aldığı filmin ödül alıp almayacağını pazar günkü kapanış töreninde öğreneceğiz. Gösterimin ardından, filmin yönetmeni Serdar Gözelekli ve oyuncusu Kaan Çakır'ın yanı sıra filmi izleyenlerden yönetmen Ezel Akay ile usta oyuncular Güzin Özyağcılar ve Yusuf Sezgin'le konuştuk. Filmin yüzde 80'ini Mersin'in Tarsus ilçesinde çektiklerini söyleyen yönetmen Gözelekli, güvenlik nedeniyle Gazze'ye gidemediklerini ancak dört kişilik kamera grubunun Gazze'den görüntüler çekip yolladığını belirtti.

'GAZZELİ KOÇLA ÇALIŞTIM'
Filmde bir Filistinli'yi oynayan Kaan Çakır, Arapça bilmediğini ve Gazzeli bir koçla çalıştığı için çok iyi Arapça konuşmayı öğrendiğini söyledi. Filmi izleyen isimlerden Güzin Özyağcılar ise 'Muna'da dikkatini çeken bir eksikliğe değindi: "Filme çok emek verildiğini gördüm, çok beğendim ancak çekimlerin ağır olduğu yerler var. Türk sinemasının en büyük handikapı bu; filmin daha akıcı olması gerekir ama özellikle oyunculuklar ve hikaye şahane." Ünlü yönetmen Ezel Akay ise 'Muna'yı çok başarılı bulduğunu belirtti: "Fazla örneği olmayan tipte bir film. Çok başarılı buldum. Ekip, garip bir anlatım tarzıyla çok iyi iş çıkarmış. Prodüksiyon çok başarılı; film Gazze'de çekilmiş hissini vermiş. Bir şey daha dikkatimi çekti; Antakya'dan çıkan oyuncular çok başarılı oluyor, Arap aksanını iyi konuşmaları bir avantaj." Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Yusuf Sezgin ise filme yarışma bölümünde başarılar diledi: "Film harikaydı. Çok zor bir film, emeklerine sağlık. Harika bir iş çıkarmışlar." 'En Mutlu Olduğum Yer' ve 'Umut Üzümleri' filmlerinde yardımcı yönetmenlik yaparak başladığı sinema yolculuğuna, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi 'İnanç Odası' ile devam eden yönetmen Serdar Gözelekli, 'Muna' ile Altın Portakal için yarışıyor. Başrollerini Leyla Göksun, Turgay Aydın, Kaan Çakır, Pınar Balkış, Suzan Genç ve Erkan Taşdöğen'in paylaştığı 'Muna', farklı bir coğrafyada geçen hikayesiyle dikkat çekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA